فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 73، بهار 1400)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 73، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا عبدی، امید شاهپری*، سروش حذیفی، احسان کیخسروی صفحات 46-51
    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی میزان اثرعوامل مختلف در پیش آگهی بیماران مسن با شکستگی ناحیه هیپ میباشد تا با پیش بینی دقیق تر از پیش آگهی ، انتخاب نوع درمان جراحی یا غیر جراحی برای پزشک و بیمار راحت تر شود.

    روش اجرا و مواد مورد استفاده

    این مطالعه اپیدمیولوژیک بر روی بیماران با سن بیشتر از 65 سال که با تشخیص شکستگی ناحیه هیپ در طی یکسال مراجعه کرده اند انجام شد. متغیرهای مستقل شامل جنس، سن بیمار، بیماری های همزمان، زمان سپری شده از شکستگی تا جراحی و نوع بیهوشی و در مورد متغیرهای وابسته امتیاز بارتل، مرگ و میر بعد از عمل و نوع روش درمان ارزیابی شد.

    یافته ها

    سن متوسط جمعیت مورد مطالعه (163 نفر) 7.7 ±78.7- با بازه سنی 9765 که شامل 91زن (55.8٪) و 72 مرد (44.2٪) بود. بیشترین تعداد بیماران ما در بازه سنی 76 تا 85 سال(٪48)قرار داشت. تعداد مرگ و میر در بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار نگرفته اند در ماه نخست پس از شکستگی، در شکستگی گردن فمور 3نفر (٪11.5) و در شکستگی اینترتروکانتریک نیز 3 نفر (٪11.5) بود و همچنین تعداد مرگ و میر در یازده ماه بعدی پیگیری، در شکستگی گردن فمور یک نفر (٪3.8) و در شکستگی اینترتروکانتریک 3 نفر(٪11.5) بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه سن بیماران یک فاکتور تعیین کننده مهم میزان مرگ و میر بوده ، به گونه ای که با افزایش سن میزان مورتالیتی نیز افزایش پیدا کرده است،ولی نوع جنسیت در افزایش مرگ و میر موثر نیست

    کلیدواژگان: شکستگیهای هیپ، شکستگی گردن فمور، شکستگی اینترتروکانتریک، مورتالیتی
  • امیر سالاری، مهران سلیمانها*، دلاله خصوصی، کامران عزتی صفحات 52-57
    کیده
    مقدمه
    جوش نخوردن یا تاخیر در جوش خوردن یکی از مشکلات شناخته شده پس از جراحی شکستگی استخوان های بلند است. در این مطالعه هدف بررسی زمان جوش خوردن درشکستگی های بسته شفت فمور در بیماران سیگاری و غیرسیگاری به دنبال جااندازی  باز و ثابت سازی داخلی با پلاک و نیل اینترامدولاری است. مواد و روش ها: در یک مطالعه کوهورت، بیماران به صورت داوطلبانه به دو گروه سیگاری و غیرسیگاری با شکستگی بسته عرضی استخوان شفت فمور تقسیم شدند. در این مطالعه مصرف 6 نخ سیگار یا بیشتر در روز به عنوان معیار سیگاری بودن تعریف شد. درمان بر اساس تمایل بیمار و نه سیگاری بودن یا نبودن بیمار انجام شد. بیماران به مدت یک سال از نظر جوش خوردن به صورت بالینی و رادیولوژیکی پی گیری و بررسی شدند. پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات وارد نرم افزار SPSS نسخه 19 شد و مورد تحلیل قرار گرفت.یافته های پژوهش :در مطالعه ما 220 بیمار بررسی شدند (110 بیمار سیگاری و 110 بیمار غیرسیگاری). درصد بیشتری از مراجعان با شکستگی بسته شفت فمور را مردان (7/79%) تشکیل می دادند. میانگین سنی مراجعان با شکستگی بسته شفت فمور برابر 93/16±78/32 سال بود. ارتباط آماری معنی داری بین وضعیت جوش خوردگی استخوان در درمان با پلاک و نیل اینترامدولاری در ارتباط با مصرف سیگار دیده شد (004/0p=). در حالی که تمام افراد غیرسیگاری تا انتهای 180 روز پس از جراحی، دارای استخوان جوش خورده بودند (100%). در گروه درمان شده با پلاک 1/74 درصد و در گروه درمان شده با نیل اینترامدولاری 8/78 درصد از بیماران فقط سیگاری مورد مطالعه تا انتهای 180 روز پس از جراحی دارای استخوان جوش خورده بودند (234/0p=). همچنین ارتباط آماری معنی داری بین وضعیت دیرجوش خوردگی استخوان در درمان با پلاک و اینترامدولاری نیل در بیماران فقط سیگاری دیده شد (04/0P=).نتیجه گیری: وضعیت درمان و عملکرد در بیماران سیگاری بدتر از بیماران غیرسیگاری است و بیماران سیگاری نیاز به دوره پی گیری بیشتری دارند. همچنین به نظر می رسد روش نیل اینترامدولاری در بیماران سیگاری با شکستگی بسته شفت فمور، منجر به تاخیر کمتر جوش خوردگی شود.واژه های کلیدی: سیگارکشیدن، ترمیم شکستگی، فیکساسیون داخلی شکستگی، جا اندازی باز شکستگی
    کلیدواژگان: سیگارکشیدن، ترمیم شکستگی، فیکساسیون داخلی شکستگی، جا اندازی باز شکستگی
  • علیرضا ناصری صفحات 58-61
    مقدمه
    تابحال در رابطه با این موضوع که آیا سابقه رادیوتراپی جهت درمان سرطان پستان می تواند منجر به افزایش میزان تهوع و استفراغ در اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی گردد، اطلاعات دقیقی در دست نیست لذا بر آن شدیم تا مطالعه حاضر را با هدف مقایسه تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی در دو گروه با و بدون سابقه رادیوتراپی پستان به انجام برسانیم.
    روش کار
    تعداد 90 بیمار (45 نفر با سابقه رادیوتراپی- 45 نفر سالم) در طی سالهای 99-1398 که کاندید اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی بودند به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند و پس از اتمام عمل جراحی از نظر بروز تهوع و استفراغ به کمک ابزار Rhodes Index مورد مقایسه قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده به کمک آزمون های شاپروویلک و تی تست با در نظر گرفتن میزان معناداری مقدار P کمتر از 05/0 مقایسه شدند.
    نتایج
    شیوع تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی در 100% افراد با سابقه رادیوتراپی پستان و در افراد بدون سابقه رادیوتراپی، شیوع تهوع و استفراغ برابر 40 درصد (18 نفر) بود(001/0=P). انحراف معیار ± میانگین نمره کلی تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی در گروه بیماران با سابقه رادیوتراپی 29/5±51/25 به صورت معناداری بالاتر از گروه افراد سالم(45/3±19/14) بود (003/0=P).
    نتیجه گیری
    سابقه رادیوتراپی پستان می تواند منجر به تشدید و افزایش تعداد دفعات بروز تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی ارتوپدی اندام فوقانی گردد.
    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، ارتوپدی، جراحی، رادیوتراپی
  • عباس صارمی*، داریوش خواجوی، محمد پرستش، سعید طهماسبی، نرگس رمضانی صفحات 62-67

    پیش

    زمینه

    افزایش تولید رادیکال های آزاد در مفاصل ملتهب و اختلال در سیستم آنتی اکسیدانی در آرتریت روماتویید (RA) نقش دارد. شواهد نشان می دهد تمرین ورزشی موجب بهبود علایم آرتریت روماتویید می شود، هر چند مکانیزم آن به خوبی روشن نیست. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین شنا بر روی سیستم آنتی اکسیدانی گلوتاتیون و تغییرات اکسیداتیو ناشی از آرتریت روماتویید در رت های صحرایی بود.

    مواد و روش ها

    رت های ماده 8 هفته ای نژاد ویستار در سه گروه توزیع شدند (در هر گروه 10 سر): یک گروه کنترل طبیعی (C)، یک گروه کنترل آرتریت روماتوییدی (RA+C) و یک گروه تمرین شنا آرتریت روماتوییدی (RA+EX). در سن نه هفتگی، آرتریت روماتویید با تزریق اجوانت فروند(20 میلی گرم/میلی لیتر) به دم رت های صحرایی ویستار القا شد. درجه آرتریت، از طریق ارزیابی های ماکروسکوپی برای مثال قابلیت راه رفتن، قرمزی پوست و تورم در  مفاصل مورد سنجش قرار گرفت. رت های گروه RA+EX برای یک دوره 4 هفته ای (حدود 60-20 دقیقه در روز) شنا کردند، در حالی که گروه های C و RA+C در قفس هایشان بی تحرک بودند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، یک نمونه وریدی برای تعیین پارامترهای متابولیک، از جمله گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون ردوکتاز و محصولات پراکسیداسیون لیپیدی (مالون دی آلدیید) جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (05/0>P).

    یافته ها

    همانطور که پیش بینی شده بود، آرتریت روماتویید به طور معنی دار سطح مالون دی آلدیید را افزایش داد و تمرین شنا از این پاسخ جلوگیری کرد (05/0>P). جالب اینکه، گلوتاتیون پراکسیداز در گروه RA+C به طور معنی دار در مقایسه با گروه RA+EX و C کاهش یافت (05/0>P). بعلاوه، شدت علایم بالینی آرتریت روماتویید در گروه RA+EX به طور معنی دار کمتر از گروه RA+Cبود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان می دهد که تمرین شنا ممکن است در جلوگیری از تغییرات منفی در سیستم آنتی اکسیدانی گلوتاتیون و شاخص های استرس اکسیداتیو مربوط به آرتریت روماتویید مفید باشد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، گلوتاتیون، موش صحرایی، آرتریت روماتوئید، شنا
  • مرادعلی زارعی پور*، احمد ستوده، مجتبی فتاحی اردکانی صفحات 68-72
    پیش زمینه

    زمین خوردن یکی از شایع ترین و جدی ترین مشکلات سلامتی در سالمندان می باشد.در نتیجه پیری بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای مفصلی در سالمندان افزایش می یابد. این پژوهش با هدف بررسی شیوع زمین خوردن و ارتباط آن با بیماریهای مفصلی در سالمندان شهر ارومیه انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه مقطعی (توصیفی - تحلیلی) می باشد که 200 نفر سالمند به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه ای دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک، بیماریهای مفصلی سالمندی و سابقه زمین خوردن سالمندان در یک سال اخیر جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS v.21 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که میزان زمین خوردن سالمندان 30 درصد بود. زمین خوردن با سن، جنسیت، وضعیت تاهل و بیماری های مفصلی ارتباط آماری معنی دار داشت. نتایج رکرسیون لجستیک نشان داد نسبت شانس زمین خوردن سالمندانی که یکی از بیماریهای مفصلی و استخوانی از جمله استیوآرتریت، آرتروز ، استیوپروزیس، روماتیسم مفصلی،  نقرس... داشتند در مقایسه با سالمندان سالم 2/6 برابر بیشتر بودند (2/6 =OR).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد میزان رخداد زمین خوردن در سالمندان ایران نسبتآ بالا می باشد و متناسب با عوامل موثر بدست آمده در زمین خوردن سالمندان از جمله بیماریهای مفصلی ، مداخلات پیشگیرانه مناسب و موثر انجام گیرد.

    کلیدواژگان: زمین خوردن، بیماریهای مفصلی، سالمندان
  • مهران سلیمانها*، سهراب کیهانی، کامران اسدی، امین مرادی صفحات 73-76
    پیش زمینه

    تورنیکت به طور متداول در جراحی تعویض مفصل زانو بکار می رود، در مورد زمان آزادسازی تورنیکت اتفاق نظر وجود ندارد. هدف این مطالعه بررسی زمان آزادسازی تورنیکت بر هموگلوبین بعد از عمل در بیماران آرتروپلاستی زانو است.

    روش بررسی

    طی یک دوره یکساله بیماران تحت آرتروپلاستی کامل زانو مطابق با معیارهای ورود مطالعه، به صورت تصادفی و یک در میان به دو گروه آزادسازی زودرس تورنیکت (بازکردن تورنیکت بعد از سیمان گذاری) و گروه آزادسازی دیررس تورنیکت (بازکردن تورنیکت بعد از بستن زخم و پانسمان فشاری) تقسیم شدند. مدت زمان انجام جراحی، سطح هموگلوبین قبل از عمل، 24 ساعت و یک هفته بعد از عمل اندازه گیری و مقایسه شد. موارد نیاز به انتقال خون طی عمل یا بعد از جراحی و عوارض زودرس زخم در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین مدت زمان جراحی در گروه آزادسازی زودرس2/11 ± 82 دقیقه و در گروه آزاد سازی دیررس 14± 73 دقیقه بود (p < 0/001). افت هموگلوبین در گروه اول 24 ساعت و یک هفته پس از عمل به ترتیب82/0±8/1 و 71/0±1/1 بود و در گروه دوم به ترتیب 94/0±4/1 و 82/0± 6/0 بود. در این مطالعه نیاز به انتقال خون در گروه آزادسازی زودرس تورنیکت بیشتر بود (4 مورد در گروه اول و 2 مورد در گروه دوم) ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    آزاد سازی تورنیکت بعد از بستن زخم و پانسمان فشاری می تواند باعث کاهش زمان جراحی و کاهش افت هموگلوبین بعد از عمل تعویض کامل زانو گردد.

    کلیدواژگان: تورنیکت، تعویض مفصل زانو، آرتروپلاستی، هموگلوبین
  • محمد شیبانی*، محمود کریمی مبارکه، مسلم کلکلی صفحات 77-82
    مقدمه

    تعویض مفصل زانو یکی از موفق ترین عمل های ارتپدی میباشد و مطالعات زیادی بر روی اپروچ و زمان انجام جراحی انجام شده است اما بررسی های محدودی که در رابطه با نتایج و عوارض عمل تعویض دو مفصل زانو همزمان و مقایسه آن به فاصله 48 ساعت بعد انجام شده است، لذا بر آن شدیم تا مطالعه ای با هدف تعیین نتایج بالینی و عوارض تعویض دو مفصل زانو همزمان و مقایسه آن به فاصله 48 ساعت به انجام رسانیم.

    روش اجرا

    این مطالعه به صورت یک مطالعه کوهورت بود، که گروه اول بیمارانی بودند که به صورت تعویض مفصل همزمان بوده اند و گروه دوم نیز بیمارانی بوده اند که تعویض دو مفصل زانو به فاصله 48 ساعت بوده است وارد مطالعه شدند سپس عوارض بعد از عمل، مدت زمان بستری ، نتایج بالینی دو هفته بعد از عمل ، یک ماه پس از عمل و سه ماه پس از عمل مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    هیچ کدام از معیارهای مورد بررسی از پرسشنامه lysholm تفاوت معناداری در بیماران مورد مطالعه نداشت . عوارض بعد از جراحی نیز در دو گروه مورد و شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت که در هیچ کدوم از گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد . (P>0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    به طور کلی در طول انجام مطالعه میزان درد و میزان عملکرد زانو و عوارض ناشی از جراحی در بیماران بعد از انجام هر دو روش درمانی تفاوت معناداری را نشان نداد.

    کلیدواژگان: تعویض مفصل زانو، عوارض جراحی، نتایج بالینی
  • ناهید حسن زاده نعمتی*، ستاره نیک ضمیر، زهره انصاری نژاد صفحات 83-90

    حفظ ساختار بیولوژیکی اولیه استخوان اسفنجی می تواند آن را برای استفاده به عنوان یک داربست مناسب برای مهندسی موفقیت آمیز بافت استخوان آماده کند. علاوه بر این ، از بین بردن سلولهای متعلق به بستر آن برای افزایش زیست سازگاری آن و کاهش پاسخهای ایمونولوژیکی آنها بسیار حیاتی است. در این مطالعه ، از روش های شیمیایی برای سلول زدایی داربستهای سه بعدی ساخته شده از استخوان لگن گوساله اسفنجی استفاده شد. برای این منظور ، نمونه های استخوانی که از استخوان لگن گوساله بریده شده بودند با استفاده از روش شیمیایی (سدیم دودسیل سولفات (SDS) و TritonX-100 با غلظت های مختلف) سلول زدایی شدند. نمونه ها با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین ، رنگ آمیزی تریکروم، میکروسکوپ الکترونی نوری و روبشی مشخصه یابی شدند. در پایان، برای اطمینان از عدم وجود مواد سمی در داربست ، آزمایش سمیت سلولی انجام شد. نتایج نشان داد که نمونه های سلولز شده با TritonX-100 2٪ و به ترتیب در ترکیب محلول 3٪ TritonX-100 و 4٪ SDS می توانند جایگزین بافت استخوانی اسفنجی آسیب دیده شوند.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت استخوان، داربست زنوگرافت، سلول زدایی شیمیایی، جایگزین استخوانی
|
  • Pages 46-51
    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of various factors on the prognosis of elderly patients with hip fractures to make it easier for physicians and patients to choose the type of surgical or non-surgical treatment with more accurate prognosis.

    Methods and materials used

    This epidemiological study was performed on patients older than 65 years who presented with a diagnosis of hip fracture within one year. Independent variables including sex, age of the patient, concomitant diseases, time elapsed from fracture to surgery and type of anesthesia were evaluated for Bartel score, postoperative mortality and type of treatment.

    Results

    The mean age of the study population (163 people) was 7.7 ± 78.7- with the age range of 65-97 which included 91 women (55.8%) and 72 men (44.2%). The highest number of our patients was in the age range of 76 to 85 years (48%). The number of deaths in patients who did not undergo surgery in the first month after the fracture was 3 (1 11.5) in femoral neck fractures and 3 (5 11.5) in intracentric fractures. In the next eleven months of follow-up, Mir had one patient (8 3.8) in femoral neck fractures and three patients (11.5 ٪) in intracentric fractures.

    Conclusion

    In this study, the age of patients was an important determinant of mortality, so that mortality has increased with age, but the type of gender is not effective in increasing mortality.

    Keywords: Hip fractures, Femoral Neck Fractures, Intertrochanteric fractures, mortality
  • A Salari, M Soleymanha *, Dalaleh Khosousi, K Ezzati Pages 52-57
    Abstract
    Introduction
    Non-union or delayed union after long bone fracture surgery is very common. This study aimed at evaluating the healing time of closed femoral shaft fractures in smokers and non-smokers following open reduction and internal fixation with plate and intramedullary nailing.
    Methods
    In a cohort study, patients were divided into two groups of smokers and non-smokers with closed transverse fracture of the femoral shaft bone. The patients who smoked 6 or more cigarettes per day were considered as smoker. Treatment method was based on the patient's preference and not based on being smoker or not. Patients were followed up for one year for clinical and radiological examinations on the status of the union. The collected data were analyzed using SPSS software version 19.
    Results
    In our study, 220 patients were studied (110 smokers and 110 non-smokers). Most of the patients with closed femoral shaft fractures were men (79.7%). Their mean age was 32.78± 16.93 years. There was a statistically significant relationship between the bone healing in treatment with plate and intramedullary nailing in smokers (P = 0.004). All non-smokers had union (100%), 74.1% in the group treated with plate had union and 78.8% in the group treated with intramedullary nailing had union, respectively (P = 0.234) 180 days after surgery. There was also a statistically significant association between delayed union in plate treatment and intramedullary nailing in patients who smoked (P = 0.04).
    Conclusion
    The treatment and daily function of smokers is usually worse than non-smokers and needs longer follow-up. It seems that the intramedullary nailing in smokers with closed femoral shaft fracture leads to more delayed union.
    Keywords: smoking, Fracture Healing, Femoral fractures, Fracture fixation internal, Open Fracture Reduction
  • Alireza Naseri Pages 58-61
    Introduction
    To date, there is no accurate information on whether the history of radiotherapy for breast cancer can lead to increased nausea and vomiting in upper limb orthopedic surgery, so we decided to compare the present study with the aim of comparing nausea. And vomiting after upper limb orthopedic surgery in two groups with and without a history of breast radiotherapy.  
    Methods
    A total of 90 patients (45 with a history of radiotherapy - 45 healthy) during the years 1399-99 who were candidates for upper limb orthopedic surgery were included in the study by available sampling method and after surgery for nausea And vomiting were compared using the Rhodes Index tool. The collected data were compared using Shaprovillek test and t-test with the significance of P value less than 0.05.
    Results
    The prevalence of nausea and vomiting after upper limb orthopedic surgery in 100% of people with a history of breast radiotherapy and in people without a history of radiotherapy, the prevalence of nausea and vomiting was 40% (18 people) (P = 0.001). The standard deviation ± mean of the total score of nausea and vomiting after surgery in the group of patients with a history of 25.5 ± 5.29 radiotherapy was significantly higher than the group of healthy individuals (14.19 ± 3.45) (P = 0.003). ).  
    Conclusion
    History of breast radiotherapy can lead to exacerbation and increase in the number of nausea and vomiting after upper limb orthopedic surgery.
  • Pages 62-67
    Background

    Elevated free radical generation in inflamed joints and impaired antioxidant system has been implicated in rheumatoid arthritis (RA). Evidence suggests that exercise improves the symptoms of rheumatoid arthritis, although the mechanism is not well understood. The aim of this study was to investigate the effect of swimming training on the glutathione antioxidant system and oxidative changes induced by rheumatoid arthritis in rats.

    Material and Methods

    8-week-old female Wistar rats were distributed within three groups (n=10 in each): a normal control group (C), a rheumatoid arthritis control group (RA+C), and a rheumatoid arthritis swimming training group (RA+EX). At nine weeks-of-age, rheumatoid arthritis was induced by injection of complete Freundchr('39')s adjuvant (20mg/kg) into the tail of Wistar rats. The degree of arthritis was assessed by macroscopic assessments such as walking ability, skin redness, and swelling in the joints. The RA+EX rats were conditioned to swim for the 4-week period (~20-60 min/day), whereas the C and RA+C remained sedentary in their cages. 48 hours after the last training session, a venous sample was collected to determine metabolic parameters, including glutathione peroxidase, glutathione reductase and lipid peroxidation products (malondialdehyde).The variance analysis test and the Tukey post-hoc test were applied to analyze the data (p < 0.05).

    Results

    As predicted, rheumatoid arthritis significantly increased levels of malondialdehyde, and swimming training prevented this response (p < 0.05). Interestingly, glutathione peroxidase was significantly decreased in the RA+C group compared to the RA+EX and C groups (p < 0.05). In addition, the severity of rheumatoid arthritis clinical signs in RA+EX group was significantly lower than RA+C group. (p < 0.05).

    Conclusion

    Our findings suggest that swimming training may be useful in preventing the negative changes in glutathione antioxidant system and oxidative stress parameters related to rheumatoid arthritis.

    Keywords: Antioxidant, Glutathione, Rat, Rheumatoid arthritis, swimming
  • Moradali Zareipour *, Ahmad Sotoudeh, Mojtaba Fattahi Ardakani Pages 68-72
    Introduction

    Falling is one of the most common and serious health problems in the elderly. As a result of aging, chronic diseases, including joint diseases, increase in the elderly. The aim of this study was to investigate the prevalence of falls and its relationship with joint diseases in the elderly in Urmia.

    Methods

    This study is a cross-sectional (descriptive-analytical) study in which 200 elderly people were selected by random cluster sampling. Necessary information was collected using a two-part questionnaire including demographic information, joint diseases of the elderly and a history of falls in the elderly in the past year. Data were analyzed using chi-square and logistic regression tests in SPSS v.21 software.

    Results

    The results of this study showed that the rate of falls in the elderly was 30%. Falling was statistically significantly associated with age, gender, marital status and joint disease. The results of logistic regression showed that the chance of falling of the elderly who had one of the joint and bone diseases such as osteoarthritis, osteoarthritis, osteoporosis, rheumatoid arthritis, gout ... was 6.2 times higher compared to healthy elderly (OR = 6.2 ).  

    Conclusion

    The findings of this study showed that the incidence of falls in the elderly in Iran is relatively high and in accordance with the effective factors obtained in falls in the elderly, including joint diseases, appropriate and effective preventive interventions should be performed.

    Keywords: Falls, joint diseases, The elderly
  • Mehran Soleymanha *, Sohrab Keyhani, Kamran Asadi, Amin Moradi Pages 73-76
    Background

    The tourniquet commonly uses in knee replacement surgery, but there is no consensus on the release time of the tourniquet. The aim of this study was the evaluation of tourniquet release time, on postoperative hemoglobin level in knee arthroplasty patients.

    Material and Methods

    During one year, patients undergoing complete knee arthroplasty were randomly divided into two groups according to the inclusion criteria, the early release tourniquet group (opening tourniquet after cementation) and the late release tourniquet group (opening tourniquet after wound dressing). Hemoglobin levels were measured and compared at preoperative, 24 hours and one week after surgery. Also, Duration of surgery, blood transfusion requirements and early wound complications were evaluated in two groups.

    Results

    The mean duration of surgery was 82 ± 11.2 minutes in the early release group and 73 ± 14 minutes in the late release group (P <0.001). Decrease of hemoglobin level at 24 hours and one week after surgery was 1.8±0.82 and 1.1±0.71 respectively in the first group, and 1.4 ±0.94 and 0.6 ±0.82 in the second group. In this study, the requirements for blood transfusion was more in the early release of the tourniquet group (4 cases in the first group and 2 cases in the second group), but this difference was not significant.

    Conclusion

    Late tourniquet release after wound dressing can reduce surgery time and reduction of hemoglobin level in total knee arthroplasty.

    Keywords: Tourniquet, Knee replacement, Arthroplasty, Hemoglobin
  • Mohamad Sheibani *, Mahmoud Karimi.Mobarake, Moslem Moslem Pages 77-82
    Introduction

    Knee arthroplasty is one of the most successful orthopedic surgeries, and many studies have been done on Eproch and the timing of surgery, but few studies have been performed on the outcomes and complications of knee arthroplasty and its comparison 48 hours later. Therefore, we decided to conduct a study to determine the clinical outcomes and complications of two knee joint replacements and to compare them within 48 hours.

    Methods

    This study was a cohort study, the first group consisted of patients undergoing concurrent arthroplasty and the second group were patients undergoing 48 knee arthroplasty within 48 hours then postoperative complications, duration Time of hospitalization, clinical outcome two weeks after surgery, one month after surgery and three months after surgery were evaluated.

    Result

    None of the criteria evaluated by lysholm questionnaire were significantly different in the studied patients. Postoperative complications were also evaluated in both case and control groups, with no significant difference in either group. (P> 0.05).

    Discussion

    Overall, there was no significant difference in pain rate, knee function, and surgical complications during the study after both treatments.

    Keywords: total knee emplacement, surgical complications, clinical outcome
  • Nahid Hassanzadeh Nemati *, Setareh Nikzamir, Zohreh Ansarinezhad Pages 83-90
    Background

    Preserving the biological structure of the initial nature of cancellous bone could prepare it for a proper scaffold for successful bone tissue engineering. Moreover, it is vital to eliminate the cells belonging to its bed to increase its biocompatibility and reduce their immunological responses.

    Methods

    In this study, Chemical methods were used for decellularization of three-dimensional scaffolds made from spongy calfchr('39')s pelvic bone. For this purpose, the bone samples which were cut from calf pelvis bone were degreased, and then their cells were removed through chemical (sodium dodecyl sulfate (SDS) and TritonX-100 with different concentrations) method. The samples were characterized by hematoxylin and eosin staining, trichrome staining, and optical and scanning electron microscope. In the end, to ensure the absence of toxic substances in the scaffold, a cell toxicity test was conducted.

    Results

    The results show that the decellularized samples with TritonX-100 of 2% and combining solution of 3% TritonX-100 and 4% SDS respectively (T3S4) can substitute for damaged cancellous bone tissue. The results indicated that calf pelvic spongy bone tissue, as a xenograft that has undergone decellularization with SDS and Triton x-100 chemical solutions, can produce an appropriate scaffold for bone tissue engineering. The natural bone tissue with preservation of collagen fibers and the presence of porosity in its structure can provide a suitable environment for tissue regeneration..

    Conclusion

    The results suggested that T3S4-acellular bone tissue can be further evaluated as a natural scaffold suitable for using in bone tissue engineering and restorative medicine.

    Keywords: Bone tissue engineering, Xenograft Scaffold, Chemical Decellularization, Bone Replacement